Oslo Geofysikeres Forening inviterer til julemøte torsdag 10. desember 2015, 18:00-23:00, i Det Norske Vitenskapsakademi. Invitasjon er vedlagt.

Påmelding må være oss i hende innen søndag 15. november, og gjøres ved å sende en epost til oslo.geofysikerDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Merk: denne påmeldingen er bindende.

Pris: 650,-
Betaling skjer til OGFs konto 0530.32.41908 innen 10. desember.

Husk å oppgi evt. allergier, vegetarønsker, eller om du ønsker et alkoholfritt alternativ.

Jan Aske Børresen, daglig leder i Værdata kåserer over "Norske havområder: hvordan ble de dannet? Hvordan ble de norske?"

Sted: Det Norske Vitenskapsakademi (DNVA), Drammensveien 78. Årets julemøte holdes i Det Norske Vitenskapsakademi. Etter kåseriet serveres det en bedre middag i fasjonable omgivelser. Påmelding gjøres via nettsidene geofysiker.org. Vi blir med på en spennende reise til Grønland og kystene der Nansen startet sin skiferd over innlandsisen. Vårt mål er å reise 65 millioner år tilbake i tid da Grønland lå inntil Norge. Takket være en "varmeflekk" gled to tektoniske plater fra 2 hverandre og de norske havområder ble skapt. Vi vil deretter reise til København til år 1807 og se hva Storbritannia fikk til ved å stjele hele den Dansk-Norske flåte. Resten er historie. Jan Aske Børresen er utdannet meteorolog og geofysiker. Han har vært forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt. I ti år ledet han Miljødatasenteret ved Meteorologisk institutt. I 20 år arbeidet han med konsekvensutredninger av petroleumsvirksomheten i Olje- og energidepartementet. Fra 2008 arbeidet han i EU-kommisjonen i Brussel med alternative energikilder i Transport- og Energidirektoratet.